Mukavat vieraat ilmoitti tulostaan, joten täytyi keksiä/tehdä pikaisesti jotain gluteenitonta tarjottavaa. Jääkaapissa oli vielä Valion uutta sitruunatuorejuustoa ja pakastimessa vadelmia, joten niistä jotain. Piirakat on nopeita tehdä.
Pohja:
2 dl vaalea glut. jauohoseosta
1½ dl karkea glut. jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
½ dl voita / margariinia
1 dl maitoa / kermaa / vaaleaa mehua tms.
1 kananmuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula rasva, maito ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (halk. 26-28cm) ja taputtele taikina vuokaan, myös reunoille. Paista 200 asteessa 10 min. Valmista paiston aikana täyte.
Täyte:
3-4 dl vadelmia
100g sitruunatuorejuusto
1 dl kermaa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Sekoita täytteen aineet keskenään (ei vadelmia). Ripottele vadelmat puoliksi paistuneen pohjan päälle ja kaada päälle tuorejuusto-kerma-munaseos. Paista vielä 20-25 min. Piirakka oli parempaa seuraavana päivänä, joten anna tekeytyä ennen tarjoilua.
Jos piirakan ei tarvitse olla gluteeniton, vaihda gluteenittomien jauhojen tilalle vehnäjauho.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.