Pääsin taas tekemään tätä raikasta ja hyvää omenamoussekakkua. Ohje on tuttu aiemmista päivityksistä. Tällä kertaa jätin valkosuklaan pois jotta sain kakuista laktoosittomia.

Pohjana vaalea kääretorttupohja

Omena-valkosuklaamousse
6 dl kermaa
200g tuorejuustoa
100g sokeria
100g valkosuklaata
21g liivatelehtiä
 
Päälle:
1 dl Modo omena puree mix
1 dl vettä
2 liivatetta
 
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto kulhossa, lisää sokeri, sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa sekä 450g vihreä omenapyrettä. Kuumenna kattilassa 50g vihreä omena pyrettä, lisää sinne kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-omenamassaan. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada vuokaan. Hyydytä kylmässä tai laita suoraan pakastimeen jäätymään. Valmista hyytyneen kakun päälle kiille.
 
 
Näiden kakkujen päälle päätyivät aiemmin tekemäni omenankukat. Koristeet kannattaa laittaa kakun päälle vasta vähän ennen tarjoilua.
 
Näiden kakkujen pyreistä erityis kiitos Modolle erittäin hyvästä palvelusta!! Minulla meinasi olla ongelmia pyreen saannin kanssa, mutta he pelastivat tilanteen, kiitos! :) Heille tein kiitokseksi suklaa-passionmoussekakun.