Lauantai-iltana täytyi saada pikaisesti tehtyä jotain suolaista piirakkaa. Piirakan täytyi olla myös gluteeniton (kaura käy). Blogistani ei taidakaan löytyä vielä jauhelihapiirakan ohjetta, joten tässä yksi versio. Piirakka hävisi nopeasti pöydästä, joten kuvan sain otettua loppupalasta ennen lautaselle menoa. Tätä täytyy tehdä pian uudelleen, oli sen verran hyvää!

Pohja:

4 dl glut. tumma jauhoseos / vehjäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 dl juustoraastetta

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

150g voita / margariinia

1 dl vettä

Täyte:

400g jauhelihaa

2 rkl tex mex mausteseosta

ripaus mustapippuria

1 punasipuli

1 prk Snack vihreät oliivit ja valkosipuli salaattijuustoa

30g juustoisia tortillasipsejä

2½ dl ruokakermaa

50g juustoraastetta

Sekoitan pohjan kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Nypi pehmennetty voi sekaan. Lisää lopuksi kylmä vesi. Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa että valmistat täytteen.

Ruskista jauheliha ja mausta se. Viipaloi punasipuli. Sipulia voi käyttää hetken paistinpannulla. Sekoita salaattijuustoseos liemineen valmiin jauhelihan sekaan. Ota taikina kylmästä ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halk.25 cm) Laita pohjan päälle jauhelihaseos, sipulirenkaat ja käsissä murskatut tortillasipsit. Kaada päälle ruokakerma sekä lopuksi juustoraaste. Paista 200 asteessa n.25-30 min.