maanantai, 29. joulukuu 2008
Suklaan temperointi
Tässä kuvallisessa ohjeessa sulatan tummaa suklaata. (Lue kuvien lämpömittarin vasemman puoleista lukua.) Laitan alaosaan valko- ja maitosuklaan sulatuslämpötilat.
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata suklaa mikrossa. Vähennä mikron tehot puoleen. Sulata suklaata muutama sekunti kerrallaan, sekoita nuolialla. Mittaa suklaan lämpötila digitaalisella mittarilla, kunnes lämpötila on 48-52 asteiseksi.
Kun oikea lämpötila on saavutettu, kaada 2/3 kivipöydälle.
Levittele suklaata raapan ja paletin avulla kunnes se alkaa jäähtyä ja...
...suklaan lämpötila on 28 astetta. Kaavi suklaa takaisin kulhoon lopun suklaan joukkoon ja sekoita. Lämpötilan pitäisi olla...
...31-32 astetta. Jos lämpötilat eivät täsmää, koko homma pitää tehdä alusta.
Valkosuklaan temperointilämpötilat
45'C -> 26´C -> 29-30´C
Maitosuklaan temperointilämpötilat
45´C -> 27'C -> 30-31´C
Tumman suklaan temperointilämpötilat
48-52´C -> 28´C -> 31-32´C
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.