Uusimmassa Leivotaan- lehdessä oli ohje tähän piirakkaan. Piirakan valmistuohje oli hieman vaillinainen lehdessä. Ohjeessa kananmunia ei lisätty ollenkaan ja paistoaika oli epäselvä. Lehden ohjeen lopussa luki että paista vielä 30-35 min. Siis luki vielä mutta aiemmin ohjeessa ei lukenut että pitäisi paistaa. Tein siis alla olevaan ohjeeseen oman lisäyksen. Paistan piirakkaa ennen marengin laittoa ja sitten vielä vähän aikaa marengin lisäyksen jälkeen.
Tässä ohje lehdestä. Tykkäsis piirakan mausta, sitruuna maistui ja pinnalla rapea marenki.

250g voita
3 dl sokeria
2 sitruunaa, yhden kuori raastettuna ja molempien mehu
3 kananmunaa
3 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Marenki
3 valkuaista
1½ dl sokeria

Vuoraa uunipelti n. 30 x 24 cm leivinpaperilla. (Käytin säädettävää reunavuokaa koska normaali uunipelti on liian iso.)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää taikinaan yhden sitruunan raastettu kuori ja kahden sitruunan mehu. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pellille. Paista 175 asteessa n. 20 min.

Marenki: vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri sekaan. Marengista tulee kiiltävää ja kovaa massaa. Levitä marenkimassa uunissa olevan piirakkataikinan päälle ja paista n. 10 min.



Tällaista säädettävää reunavuokaa käytin.