Leivontafoorumin elokuun haastekilpailuun osallistuin tällä jäätelömäisellä ohjeella. Tämä ohje pääsi jaetulle ensimmäiselle sijalle. Ohjeessa olevan passionsiirapin tilalla voi käyttää mitä vaan sosetta tms.

3 dl kermaa

4 kananmunaa

1½ dl passionhedelmäsiirappia

60g valkosuklaata

50g kuorittuja pistaasipähkinöitä

1 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vaahdota valkuaiset ja vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon passionhedelmäsiirappi, rouhitut pistaasipähkinät ja valkosuklaa. Sekoita kerma keltuaisvaahtoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada massa 1,7 l vuokaan ja laita pakastimeen. Anna olla pakastimessa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli. Massan jähmettymistä voi käydä katsomassa tunnin välein, jolloin sitä voi samalla vähän sekoittaa. Ota valmis, jäätynyt vuoka hetkeksi huoneenlämpöön ja kumoa sitten tarjoiluvadille, jos haluat syödä sen kakkuna. Voit myös ottaa jäätelökauhalla jäätelöpalloja ja laittaa kauniisti tarjolle koristeiden kanssa.

Palkinnoksi sain Confetin sponsoroiman palkinnon, joka sisälsi Silikomartin auringonkukka-silikonimuotit sekä orassia värisokeria. Kiitoa palkinnosta!

Tänään sain viestiä, että olin voittanut Kärkkäisen elokuun klikkauskilpailun!! Kiitos Kärkkäiselle 50€:n lahjakortista! Kaikki mukaan blogikilpailuun millä vaan harrasteblogilla. Osallistumaan pääsee täältä.