Tällä viikolla olemme taas koulussa saaneet ahkeroida kakkujen kimpussa. Niin mukavaa puuhaa!! :)Olemme tehneet erilaisia marsipaanilla kuorrutettuja kakkuja.


Banaanikakku

Kakun valmistus:
Täytä normaali pyöreä kakkupohja. Täytteeksi voi laittaa mansikkahilloa ja banaaniaromilla maustettua voikreemiä. Kostutusveden voi myös maustaa banaaniaromilla.
Kun kakku on täytetty, levitä pinnalle ohut kerros kreemiä ja leikkaa kakku keskeltä kahtia. Taivuta veistä ja leikkaa palat banaanin muotoon. Nosta irtopalat päälle. Levitä sivuille ja päälle kreemiä. Kauli keltainen marsipaani 2 mm:n vahvuiseksi ja kuorruta kakut sillä. Muotoile kakku banaanin muotoon. Koristele banaanit sulalla suklaalla.


Käpykakku

Kakun valmistus:
Pohjaksi voi tehdä munan muotoisen kakkupohjan tai sitten ihan tavallisen pyöreän kakkupohjan. Täytä kakku normaalisti. Täytteeksi voi laittaa vadelmahilloa ja suklaakreemiä. Jos teet käpykakun pyöreästä kakkupohjasta, leikkaa täyttämisen jälkeen kakku kävyn muotoon eli leikkaa reunoista palat pois. Nosta palat kakun päälle, jotta saat pyöreyttä myös päälle.
Levitä kreemiä kakun pinnalle. Kuorruta ruskealla marsipaanilla ja leikkaa saksilla pyihin silmut. Seulo päälle tomusokeria.


Mansikka-marsipaanikakku