Olen useamman kerran tehnyt omena-valkosuklaaleivoksia ja -kakkuja, joista on kuvia tässä kirjoituksessa. Ohjetta en silloin vielä halunnut laittaa, mutta nyt olisin sen jo voinu joku aika sitte laittaa tännekin mutta on ihan unohtunut. Tässä se sitten olisi. Tämä ohje on 30:lle sydänleivokselle. Samalla ohjeella onnistuu myös kakun valmistus.

Marenkipohjat
100g valkuaista
100g sokeria
100g tomusokeria
 
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää lopussa marenkivaahtoon siivilöity tomusokeri. Pursota marenkimassasta leivospohjan kokoisia pohjia. Kuivata marenkeja uunissa 100 asteessa n. 2 tuntia.
 
Omena-valkosuklaamousse
6 dl kermaa
200g tuorejuustoa
100g sokeria
100g valkosuklaata
21g liivatelehtiä
 
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto kulhossa, lisää sokeri, sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa sekä 450g vihreä omenapyrettä. Kuumenna kattilassa 50g vihreä omena pyrettä, lisää sinne kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-omenamassaan. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada leivosmuotteihin. Laita hyytymään kylmään 2 tunniksi. Laita leivokset tämän jälkeen pakastimeen.
 
Irrota jäätyneet leivokset vuoista. Nosta leivos marenkipohjan päälle ja koristele leivokset.  

Vihreästä omenapyreestä tulee raikas kakku. Tätä samaa pyrettä olen käyttänyt myös ganachen valmistukseen.