Tämä kakku meni myös ristiäisiin. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja käytin vuokaa jonka halkaisija oli 28cm. Ohje on lähtöisin Valion sivuilta.

Pohja

200 gr täysjyväruisleipää
75 gr voita

-> hienonna ruisleivät, sekoita voisulaan, laita irtopohjavuoan pohjalle

Täyte

2 liivatelehteä

100 g savuhärkää

1 tl sitruunapippuria

1 tl sokeria

100 g kurkkua

1 iso omena

200g yrttituorejuustoa

2 dl vispikermaa

2 rkl sitruunamehua

Koristeeksi

kirsikkatomaatteja
rucolanlehtiä

Valmistusohje:

1. Liivatelehdet veteen likomaan 5 minuutiksi
2. Hienonna härkä/poro, mausta sitruunapippurilla
3. Kuutioi kurkku ja omena pieniksi kuutioiksi.
4. Yhdistä liha, tuorejuusto, kurkku ja omena
5. Vatkaa kerma vaahdoksi
6. Puristele liivatelehdet, laita kuumaan sitruunamehuun (toinen 1/2)
7. Kaada liivateseos täytteeseen
8. Lisää viimeisenä kermavaahto.
9. Täyte kaadetaan pohjan päälle ja kelmutetaan, sekä annetaan hyytyä jääkaapissa väh 4-5 h tai seuraavaan päivään.
10. Koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja rucolanlehdillä

Mukaan tein myös vihreää salaattia, jossa aineina

- jäävuorisalaati, jääsalaatti, tammenlehtisalaatti, rucola

- kirsikkatomaatti, paprika, tuore ananas, vesimeloni, kevätsipuli,

Broiler-juusto-pastasalaatti

- nallen muotoisia tummia makaroneja, broilerin file, tuorekurkku, tumma viinirypäle, juustokuutio

Isompaa satsia tehdessä pilkon raaka-aineet rasioihin, joista on sitten helppo koota salaatti tarjoilukulhoon.