Vihdoin sain aikaiseksi tehdä itse vaahtokarkkeja. Nämä jopa onnistui ja tuli hyviä. Näissä ei maistu mikään teollinen maku niin kuin kaupan valmiissa. Ohje näyttää monimutkaiselta mutta loppujen lopuksi näitä ei ollut vaikea tehdä. Seuraavalla kerralla tehdessäni laittaisin jotain makuaromia mukaan, jotta saisin vähän erimakuisia. Annoksesta tulee n.60 kpl.

200g     sokeria
(2 rkl      tärkkelyssiirappia)
½ dl       vettä
7           liivatetta
100g      valkuaista
1 rkl      vaniljasokeria
             elintarvikeväriä
             tomusokeria
             maissitärkkelystä

Mittaa sokeri, (tärkkelyssiirappi) ja vesi kattilaan. Laita liivatteet kylmään veteen. Erota valkuaiset keltuaisista ja kaada valkuaiset isoon kulhoon. Sekoita yhtä paljon tomusokeria ja maissitärkkelystä keskenään (laitoin kumpaakin 2dl) ja ravista seos siivilän läpi leivinpaperin päälle.
Kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi keskilämmöllä. Kun liemi on 100 astetta, ala vatkata valkuaisia ja vaniljasokeria sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista vielä senkin jälkeen, kun vaahto on kiinteää. Puserra vesi liivatteista ja sulata ne mikrossa välillä sekoittaen liuokseksi. Lisää liivateliemeen halutessasi hiukan elintarvikeväriä.
Kun sokeriliemi on 127 asteista, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta voimakkaasti muutama minuutti ja kaada sen jälkeen sekaan lämmin liivateliemi. Jatka vatkaamista vielä, kunnes seos sakenee, muuttuu kiiltäväksi ja jäähtyy hiukan. Laita massa pursotinpussiin, jossa sileäreunainen tylla (tai leikkaa kertakäyttöpursotinpussin pää vaan pois). Pursota seos pitkiksi  tangoiksi tomusokerilla ja maissitärkkelyksellä peitetylle pellille.  Anna tankojen olla huoneenlämmössä pari tuntia. Katkaise jähmettyneet tangot vaahtokarkeiksi. Kieritä karkit tomusokeri-maissijauhoseoksessa. Säilytä vaahtikisia suljetussa tölkissä huoneenlämmössä.