Leivontafoorumilla on maaliskuun haasteena leipoa jotain Italiasta, Ranskasta tai Saksasta. Pitkään mietin mitä tekisin, ehtisinkö osallistua ja loppujen lopuksi päädyin yksinkertaiseen, klassiseen leivokseen.

Napoleon-leivos on rapeakuorinen voitaikinaleivonnainen, jossa on kermainen täyte. Alun perin nimi juontuu leivoksen kotikaupungista, Italian Napolista. Ranskankielinen "napolitain"-sana (napolilainen) oli niin lähellä Napoleonia, että se muuntui pikkuhiljaa muotoon Napoleon.

Ohjeella tulee 8 leivosta.

6 voitaikina / lehtitaikinalevyä

Vanilja-voikiisseli
2½ dl kermaa
3 rkl sokeria
1½ rkl perunajauhoja 
½ keltuainen

50g suolatonta voita
2 tl vaniljasokeria
½ rkl sitruunaa

Kuorrutus
2 dl tomusokeria
n.2 rkl vettä

Valmista voitaikina itse tai käytä valmista. Laita levyt leivinpaperin päälle pellille, pistele pohjat. Paista levyt 200 asteessa 35-40 min.

Valmista kiisseli. Laita kattilaan kerma, sokeri, perunajauho ja keltuainen. Anna kiisselin pari kertaa "pulpahtaa", nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä kylmäksi.

Vaahdota pehmeä voi ja lisää siihen kylmä kiisseli. Mausta lopuksi vaniljalla ja sitruunalla.

Levitä kahden jäähtyneen pohjan päälle vanilja-voikreemiä. Laita toinen levy päälle ja täytä samanlailla. Laita lopuksi kansilevy.

Valmista tomusokeri-vesikuorrutus. Kuorruta leivoksen pinta. Laita kylmään, jotta pinta jähmettyy. Leikkaa leivokset sahateräisellä veitsellä. Yhdestä levystä tulee 4 leivosta.