Tämän kesän ensimmäinen raparperipiiras. Helppo ja nopea valmistaa vaikka yllätysvieraille.
Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Täyte:
4-5 dl raparperia
2 dl turkkilaista jogurttia / kermaviiliä
1 kananmuna
1/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kanamuna ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa 5 min.
PIlko raparperit. Sekoita jogurtin joukkoon kananmuna ja sokerit. Laita esipaistetun pohjan päälle raparperipalat ja jogurttiseos ja paista vielä 25-30 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.