Tällä viikolla olen koulussa ollut viulunrakentajana. :) Olipa todella mukava värkätä tätä. Massoina tässä käytin pastillagemassaa (tomusokeri, liivate, vesi, sitruunamehu) ja ruusumassaa (tomusokeri, kaakaovoi, tärkkelyssiirappi). Tämä on siis ihan syötävä koriste, kieliä lukuunottamatta (kielet ovat kultaista ohutta rautalankaa), vaikka taitaa tämä kyllä jäädä hyllyyni koristeeksi. :). Viulun "telineenä" on sokerista vetämällä tehty figuri. Myös nuottisivu on sokeria. Viulun pituus on n.40cm

Laitan muutamia vaihekuvia rakentamisesta.

Ensin etsin netistä viulun kuvan jonka tulostin. Seuraavaksi aloin muotoilemaan kaavoja ja niille tukitelineitä.

Sitten muotoilin pastillagemassasta viulun rungon sekä muotoilin sivuosat muottiin.

Tässä osat on maalattu. Käytin kahta maalaustekniikkaa; ruiskumaalausta ja perinteistä siveltimellä maalaamista. Viulun kaulan, viritystapit, leukatuen yms. muotoilin ruusumassasta.

Tämän koristeen tekemiseen meni n.2½ iltaa koska osien täytyi antaa kuivua hyvin. Pastillagemassa kyllä kuivuu aika pian ihan kivikovaksi mutta ruusumassan kuivuminen on vähän hitaampaa. Olen kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen!! :) Saan ensi viikolla työni kotiin koulusta, joten yritän sitten ottaa vielä parempia kuvia työstäni.