Tämän kesän ensimmäinen raparperipiirakka tehty! Ai että se maistuu aina yhtä hyvälle. Piirakan pintaväristä tulee tuollainen ruskeahko, koska laitoin kermaviilitäytteeseen fariinisokeria. Tällä samalla ohjeella tein vuosi sittenkin, mutta silloin käytin kermaviilin tilalla turkkilaista jogurttia. Jogurtilla tulee myös hyvää.
Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Täyte:
3 raparperin vartta
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl fariinisokeria
1/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kanamuna ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa 5 min.
Pilko raparperit. Sekoita kermaviilin joukkoon kananmuna ja sokerit. Laita esipaistetun pohjan päälle raparperipalat ja kermaviiliseos ja paista vielä 25-30 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.