sunnuntai, 23. marraskuu 2008
Lohipiirakka
Taikina:
200g voita
5½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk rahkaa
Täyte:
200g lohta
1 dl riisiä, raakana
2 kananmunaa
tilliä
½ dl kermaa
1/4 tl sitruunapippuria
½ tl yrttisuolaa
Nypi pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää lopuksi rahka. Laita taikina täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
Keitä kananmunat ja riisi. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Pilko kananmunat. Sekoita täytteen aineet keskenään.
Levitä täyte puolikkaalle taikinalevylle. Käännä toinen puoli täytteen päälle. Painele haarukalla reunat kiinni. Voitele kananmunalla. Paista 225´C, n.20-25 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.