Tässä olisi kihlajaisiin tekemäni suklaakakun ohje.

Pohja:

130g tumaa suklaata
130g voita
40g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
6 keltuaista
 
6  valkuaista
180g sokeria
130g vehnäjauhoja
 
Täyte:
aprikoosihilloa
kermavaahtoa
 
Kuorrutus:
120g tummaa suklaata
1,2 dl kermaa
 
Koristeet: passionhedelmä, ananaskirsikka, kumkvatti, carambola, suklaakiehkurat
 
1. sulata ja jäähdytä suklaa
2. pehmeä voi, sula suklaa, tomusokeri, vaniljasokeri ja suola sekoitetaan. Vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten.
3. valkuaiset ja sokeri vaahdotetaan kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä massat varovasti
4. lisää lopuksi vehnäjauhot siivilän läpi
5. kaada massa kakkuvuokaan (halk.24 cm)
6. Paista 180 asteessa 45-50 min.
 
Halkaise kakku kolmeen osaan (kaksi väliä). Täytä välit aprikoosihillolla ja kermavaahdolla. Levitä kakun pinnalle ohuelti sileää aprikoosihilloa. Laita kakku kylmään.
Rouhi suklaa. Kaada suklaa päälle kiehautettu kerma ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakku.