Jouluaaton jälkiruoaksi tein tällaisia annoksia. Ohje on Maku-lehdestä. Kopioin ohjeen suoraan Maku-lehden sivuilta. Vanukkaat hyydytin silikonivuokiin. Kannattaa öljytä ja tomusokeroida vuoat. Itse hoksasin sen vasta sitten kun olin irrottamassa vuoasta joten pinnasta ei tullut hyvä. Omiin tähti-silikonivuokiin mahtui ½ dl vanukasta, ohjeen annoskoko on 1½ dl eli aika suuri.

 

12 annosta

6 kpl liivatelehteä
4 keltuaista
2 dl sokeria
3 dl kevytmaitoa
1 kpl vaniljatanko
3 dl kermaa
250 g rahkaa
200 g tuorejuustoa

Vadelmakastike
5 dl vadelmia
1/2 dl tomusokeria

Lisäksi
1/2 dl ranskankermaa

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.

Vatkaa kattilassa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta maito. Kaada se koko ajan sekoittaen keltuaisseokseen. Nosta seos hellalle ja kuumenna sekoittaen, kunnes se hieman saostuu. Älä anna kiehua.

Purista vesi pois liivatteista. Liuota ne kuumaan maito-keltuaisseokseen. Mausta seos halkaistun vaniljatangon siemenillä ja jäähdytä haaleaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja tuorejuusto.

Vatkaa maito-munamassa rahka-juustoseokseen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada seos pieniin noin 1 1/2 dl:n annosvuokiin. Anna hyytyä kylmässä peitettyinä mieluiten seuraavaan päivään.

Painele vadelmat siivilän läpi. Makeuta siemenetön seos tomusokerilla.

Irrota vanukkaat varovasti veitsellä reunoilta ja kumoa lautaselle. Kaada viereen vadelmakastiketta.

Lusikoi ranskankerma pakastepussiin. Leikkaa kulmasta pieni kärki pois. Pursota vadelmakastikkeen päälle raitoja ja viimeistele komeus vetämällä kuviot cocktailtikulla ylhäältä alas.