Näin mukavan tuntuisen piirakkaohjeen Hannan keittiön- sivuilla. Muokkailin sitä mustikkapiirakkaan sopivaksi. Piirakasta tuli hyvän paksuinen ja myös hyvän makuinen!
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250g voita
Pohjataikina:
noin 3/4 muruseoksesta +
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
n. ½ l mustikoita
2 prk kermaviiliä (2 x 250g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
n. 1/4 muruseosta
Sekoita kuutioitu voi ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi ja ota toiseen kulhoon 1/4 osa muruseoksesta. Sekoita 3/4 osaan taikinasta piimä ja kananmuna. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripottele mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Lisää lopuksi pinnalle muruseos. Paista 200 asteessa 35-45 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.