Pääsiäinen lähestyy, alkaa kakutkin vaihtaa väriä ja muistuttaa keväästä ja pääsiäisestä. Erääseen tilaisuuteen sain tehdä kakun. Kakusta piti riittää n. 30:lle, joten on iso, korkea kakku. Tein säädettävässä kakkurenkaassa tämän. Suosittelen säädettävää kakkurengasta niille joilla sitä ei vielä ole. Yhdellä renkaalla saa tehtyä sen kokoisen kakun kuin haluaa. Paistan kakkurenkaassa täytekakkupohjat, hyydytän moussetäytteiset täytekakut ja nämä hyydykekakut. Kätevä vai mitä? :)

Tässä kakussa on sydämenä suklaamousse eli kakun keskelle hyydytin ensin pienen suklaamoussekakun.



Kuvassa hyydytetty suklaakakku on jo nostettu pohjan päälle. Kaiken tämän päälle kaadoin sitten mangomoussen. Kakkurenkaan reunoille laitoin kalvosta reunat, jotta kakku lähtee hyvin irti reunoista kun se irrotetaan. Korkeat kalvoreunat ovat myös hyvät jos kakkurengas ei ole niin korkea mitä kuvassa oleva rengas on.
 
Pohja:
2 pötköä vaniljatäytteisiä keksejä
50g voita

Suklaamousse
3 dl kermaa
150g tummaa suklaata
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 liivatetta

Mangomousse
7 dl kermaa
2 prk tuorejuuston kaltaista rahkavalmistetta
500g mangososetta
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ rkl sitruunamehua
7 isoa liivatelehteä (n.28g)

Kiille:
1½ dl mangosose
1½ dl vettä
3 liivatelehteä

Koristeluun:
tummaa suklaata
valkosuklaata
sokerimassakukkia

Valmista ensin suklaamoussekakku. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Lisää keltuaisvaahtoon jäähtynyt sula suklaa. Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan vettä ja lisää ohuena nauhana suklaa-keltuaismassaan. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakkurenkaanseen, halk. 22cm (tai irtopohjavuokaan). Pakasta kakku.

Murskaa pohjan keksit ja lisää sula voi sekaan. Taputtele muruseos kakkurenkaaseen (halk.29-30cm). 

Valmista mangomousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita rahkavalmisteen sekaan sokerit ja sitruunamehu. Sulata liivatelehdet n.½ dl kiehuvaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana mangososeen sekaan. Kaada mangosose-liivateseos rahkavalmisteen sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto.

Kokoa kakku. Nosta jäätynyt suklaamoussekakku keksimurun päälle. Kaada näiden päälle mangomousse. Laita kakku hyytymään jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, valmista pinnalle kiille. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita vesi ja mangosose keskenään. Sulata liivatelehdet n. ½ dl kiehautettua mango-vesiseosta, jonka kaadat sitten loppuun mango-vesiseokseen. Kaada kiille varovasti hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n.1 tunti. Koristele viimeiseksi kakku suklaalla ja kukkasilla.



Narsissimuottia minulla ei ollut, joten täytyi soveltaa perusmuoteilla.