Näitä ei ole tullut tehtyä kuin kerran aikaisemmin, joista silloin tuli ihan kauheita. :) Tälläkään kerralla näistä ei tullut sellaisia kuin pitäisi mutta kuitenkin parempia kuin viimeksi. Näiden pitäisi "revetä" alalaidasta mutta minun uunissa ne halusi "revetä" päältä. Ohjeen otin Maku-lehdestä. Täytteet sovelsin itse.

1 1/4 dl sokeria
2 dl vettä
2+1 valkuaista
2 dl tomusokeria
125g mantelijauhetta

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna seoksen poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on siirappimaista (118 °C).

Vatkaa 2 valkuaista kovahkoksi vaahdoksi.

Lisää sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt sen verran, ettei se enää höyryä.

Vaahdota valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä mantelijauhe. Yhdistä nämä kaksi taikinaa toisiinsa ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina pursottimeen tai pakastepussiin, johon leikkaat reiän. Pursota pieniä (Ø noin 3 cm) marenkinappeja leivinpaperilla peitetylle pellille. Annoksesta tulee noin 160 nappia. Kun pelti on täynnä, kopauta sitä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä noin 10 minuuttia, jotta marenki ehtii hieman jähmettyä pinnalta. Paista 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Valmiit marengit ovat macaronin puolikkaita. Irrota ne jäähtyneinä varovasti leivinpaperista ja lado ne pöydälle joka toinen pyöreä selkäpuoli alaspäin. Lisää ”vatsapuolelle” täyte ja sulje toisella puolikkaalla.

Täytteeksi tein suklaa-limetäytteen sekä valkosuklaa-mansikkatäytteen

Suklaa-limetäyte

80g tummaa suklaata
½ dl kermaa
½ tl limemehua
15g suolaton voita

Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja limemehu. Kaada seo suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja lisää suklaaseokseen. Laita täyte jääkaappiin n.½ tunniksi. Vatkaa suklaaseos vaahdoksi. Täytä macaron-leivokset.

Valkosuklaa-mansikkatäyte
80g valkosuklaata
½ dl kermaa
4 tippaa mansikka-aromia
15g suolatonta voita

Valmista kuten suklaa-limetäyte.