Ensimmäiset joulupullat tuli tehtyä. Bostoneista tein kolmen eri makuisia; appelsiini-vanilja, omena-kaneli ja pipari. Pullat koristelin tomusokeri-vesiseoksella sekä pienillä pipareilla. 1 litran taikinasta tulee 6 bostonpullaa.

Pullataikina:

3 kananmunaa

4 dl sokeria

2 rkl kardemummaa

2 tl suolaa

1l vettä / maitoa

2 palaa hiivaa

350g margariini / voita

n. 2 kg vehnäjauhoja

Täytteet:

-appelsiinimarmeladi + vaniljasokeri

-omenamarmeladi + kaneli

-piparkakkumauste, voi, sokeri

Laitan kulhoon kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola. Vatkaa kevyesti. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää seos kananmuna-sokeriseokseen. Sulata margariini pehmeäksi. Lisää margariini ja vehnäjauho taikinaan ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liian alla.

 

Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä päälle hillo ja mauste tms. Kääri rullalle. Leikkaa rulla paloiksi ja täytä leivinpaperilla vuorattu kakkuvuoka paloilla. Anna kohota. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Pinnalle voi laittaa myös vaikka sokeroituja kirsikoita. Paista 200 asteessa n.30 min. Koristele jäähtynyt pulla tomusokeri-vesiseoksella. Tein taikinasta 2 kuusipullaa, jotka kokosin solmupullista.