Eräältä blogini lukijalta sain ohjeen tähän piirakkaan. En ihan tehnyt ohjeen mukaan, tai lisäisin sinne omia kokeiluja. Tämä kuvassa oleva piirakka on myös tehty gluteenittomana. Kerranki päätin tehdä koko ison piirakan gluteenittomana, jotta äitini voi myös sitä syödä. Kaikki meni valmistuksessa hyvin, kunnes olin laittamassa suklaapalloja kuorrutteen pinnalle... En yhtään hoksannut katsoa purkin kylkeä, että mitä suklaapallot sisältävät. Kun melkein koko piirakka oli koristeltu, silmäni eksyivätkin purkin kylkeen tuoteselosteeseen, jossa lukee että sisältävät vehnäjauhoja. Voi ei!! Onneksi sain pelastettua nurkasta pienen osan, joka sai koristeekseen suklaaströsseliä.

Kirjoitan tähän sen ohjeen millä itse tein.

5 kananmunaa

5 dl sokeria

4½ dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta

2 tl vanilliinisokeria

75g voita

1½ dl vettä

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää sokeri-munavaahtoon kuivat aineet ja vesi-voiseos. Paista 200 asteessa n.20 min.

Täyte:

150g voita

4 dl tomusokeria

2 rkl banaanisiirappia

Kuorrute:

250g maitosuklaata

3 rkl öljyä

Valmista kreemi. Pehmitä voi. Lisää voin sekaan tomusokeri ja lopuksi banaanisiirappi. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle. Laita piirakka kylmään.

Sulata suklaa ja lisää siihen öljy. Levitä suklaa kylmän kreemin päälle. Koristele koristerakeilla tai sulalla valkosuklaalla.

Minusta banaanisiirappi antoi hyvää makua kreemiin.