Kehrätystä sokerista tein linnunpesän. Aluksi meinas usko loppua että siitä sokerin kehräämisestä tulee jotain, mutta loppua kohden alkoi jo onnistumaan. :) Tiput on marsipaanista ja munankuoret pikeeristä. 


Tässäpä olisi nyt ohjetta...

250g      sokeria
1 1/4 dl  vettä
(½ rkl     glykoosia)
1/4tl      etikkaa
              elintarvikeväriä

Sekoita sokeri, vesi, (glykoosi) ja etikka paksupohjaisessa kattilassa ja jätä kattila muutamaksi tunniksi pöydälle eli kunnes sokeri on osittain sulannut.
Keitä sokeria nopeasti vahvaan murtoasteeseen saakka (alkaa saota ja tulla vaalean kellertäväksi väriltään. Varo että sokeri ei pala). Anna liemen vähän aikaa jäähtyä.
Nostele rautavispilällä, lusikalla tms. sokeriliemestä ohuita sokerilankoja. (Ohje Otavan suuresta keittokirjasta)
 '

Tässä kuva pallovatkaimesta kun muutama kysellyt, että mikä se sellainen on... :)