1244059691_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ullan uusimmasta kirjasta, Pipareista pitsikakkuun, löysin todella hyvän gluteenittoman suklaapiirakan ohjeen. Piirakasta tulee pehmeän ja hyvän makuista. Kirjassa ohje on nimellä suklaakakku. Tein muuten kirjan ohjeella paitsi piimän tilalla käytin kermaviiliä.

2½ dl vettä

200g voita

1 tl suolaa

4 rkl kaakaojauhetta

5 dl glut. jauhoseosta

1½ tl soodaa

4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaviiliä

2 kanamunaa

 

Kuorrutus:

2 rkl maitoa

100g voita

1 rkl kaakaojauhetta

225g tomusokeria

 

Keitä vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa, jäähdytä. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää seokseen sokerien kanssa. Vatkaa kananmunat kermaviilin kanssa sekaisin ja lisää joukkoon. Paista leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä +200 asteessa n. 20 min.

Valmista kuorrutus sulattamalla voi, lisää siihen hyvin sekoitettaen kaakaojauhe ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle, koristele.