Jokin aika sitten tein valkosuklaa-mustikkakakkua, jossa mustikkamousse on kakun sisällä "piilossa". Silloin muutamat kyselivät kakulle valmistusohjetta, eli miten mustikkamoussen saa kakun sisälle piiloon. Tein nyt koekakkua erääseen tilaisuuteen, jossa mousseina on valksuklaa ja vadelma. Otin muutamia vaihekuvia, joten jos näistä olisi jollekin kakun valmistajalle apua.

Valmista vadelmamousse, jonka hyydytät kakkurenkaaseen, jonka halkaisija on 16cm. Itse pakastan tämän "moussekiekon" hyytymisen jälkeen, jolloin sitä on myöhemmässä vaiheessa helpompi siirrellä.

Valmista kakulle pohja. Tein normaalin kääretorttupohjan, josta otin pyöreän palan, halkaisijaltaan 16cm.

Laita pohja säädettävän kakkurenkaan tai irtopohjanvuoan pohjalle, vuoan halkaisija 18cm. Laita halutessasi vuoan reunalle reunakalvo.

Valmista valkosuklaamousse.

Nosta jäinen vadelmamoussekiekko kääretorttupohjan päälle. Nämä kaksi ovat saman kokoisia halkaisijaltaan.

Kaada valkosuklaamousse nyt vadelmamoussen päälle. Kapeaan reunaan saa moussen laitettua hyvin jos laittaa moussen pursotinpussiin. Tasoita kakun pinta ja laita hyytymään jääkaappiin.

Kun kakku on hyytynyt, hyydytä pintaan vielä halutessasi ohut vadelmakiille.

Tässä kakku vielä ilman reuna- ja päälliskoristeita.

Makuvaihtoehtoja tällaiseen kakkuun on vaikka kuinka paljon. Rohkeasti vain kokeilemaan erilaisia makuyhdistelmiä.