Joulun konvehdit sait tehtyä ennen flunssan puhkeamista. Nyt sitten niiskutetaan täällä.  

Näihin konvehteihin kokeilin uudenlaisia täytteitä. Perusohje pohjana melkein kaikissa, makua vain muutettu. Passion kylläkin löytyy taas täytteistä, mutta se on omaa lempparia joten sitä piti taas tehdä. 

Silloin kun ostin tämän konvehtimuotin niin mieleeni tuli että näihin täytyy laittaa jotain pähkinää sisään. Muoto on sellainen. Kokoanisen pähkinän voisi laittaa, mutta nyt ei sattunut olemaan muuta kuin pekaanipähkinöitä joten niitä murskasin ensin pohjalle. Sen päälle valkosuklaatäyte, jota maustoin pipariminttuöljyllä. Kuoriin käytin tummaa suklaata.

Täyte:

160g valkosuklaata

100g kermaa

muutama tippa pipariminttuöljyä

10g suolatonta voita

Rouhi valkosuklaa. Kiehauta kerma jonne lisäät öljyn. Kaada seos rouheen päälle, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pehmeä voi pieninä nokareina. Jäähdytä täyte.

 

Passiontäytteiset konvehdit, kuorissa käytetty maitosuklaata.

Passiontäyte

160g valkosuklaata (tähän käy hyvin myös maitosuklaa)

80g passionpyrettä (tukusta)

20g kermaa

10g suolatonta voita

Rouhi valkosuklaa. Kiehauta pyre ja kerma, kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pehmeä voi pieninä nokareina. Jäähdytä täyte.

Vanilja-kinuskikonvehdit, kuorissa tumma suklaa. 

Vanilja-kinuskitäyte

3 dl kermaa

1 dl sokeria

1 dl vaaleaa siirappia

½ vaniljatanko

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen kunnes seoksesta tulee kinuskimaista. Ota lopuksi vaniljatanko pois ja jäähdytä täyte.

 

Mustaherukkatäyte

160g valkosuklaata

80g mustaherukkapyrettä

20g kermaa

10g suolatonta voita

Rouhi valkosuklaa. Kiehauta pyre ja kerma, kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pehmeä voi pieninä nokareina. Jäähdytä täyte.

Konvehtilajitelmia pakkaamassa

Paketin päälle tulostin kuvan konvehdeista, joissa näkyy mitä mikin sisältää. Pehmusteita piti laittaa rasiaan yltä päältä, jotta säilyisivät suht ehjänä postipojan käsittelyssä.

Konvehtien valmistuohje löytyy täältä

 Suklaan temperointiohjeet löytyy täältä