2167298.jpg

Ennen lomalle lähtöäni jääkaapin sisältö piti tarkistaa, että ei jää mitään pilaantuvaa sinne. Sieltä sitten löytyi kermapurkki, joka täytyi tuhota. Ja minnekkäpä muualle sen voisi käyttää kuin konvehteihin.. ;) Löysin mielenkiintoisen suklaakinuski-ohjeen, jota kokeilin. (Ohjetta muokkailin Intohimona suklaa-kirjasta). Kuvassa on sitte kohvehdit koristeltu eri tavoin. Laitan perusohjeen tähän, vaihekuvia lisään myöhemmin.

1 dl kermaa
150g sokeria
150g hunajaa
100g tummaa suklaata
4 tippaa appelsiiniaromia


1. Keitä kermaa, sokeria ja hunajaa hiljalleen, kunnes lämpötila on 120 astetta.
2. Rouhi suklaa ja sekoita se kermaseoksen joukkoon. Kuumenna edelleen, kunnes seo on kinuskia.
3. Kaada kinuski leivinpaperoituun vuokaa n.8mm:n paksuiseksi levyksi. Anna jähmettyä.

2183822.jpg
4. Sulata suklaa. Valuta n.2 rkl suklaata jähmettyneen kinuskilevyn pinnalle.

2183824.jpg
5. Leikkaa levy palasiksi.

2183825.jpg

6. Temperoi suklaa ja kasta kinuskikuutiot suklaassa. Koristele.

Suklaakinuskeista jäi temperoitua suklaata, joten sehän piti vielä käyttää... :) tein sitten minttusuklaakuppeja.

2167300.jpg

Nyt on aika pitää taukoa blogimaailmasta ja rauhoittua joulun viettoon. Huomenna pakkaan auton ja lähden pohjoista kohti.
Toivotan kaikille
Rauhallista ja Iloista Joulua!!

2161414.jpg