Äitini oli nähnyt tämän herkullisen marenkikääretortun ohjeen jossakin lehdessä. Tätä kannattaa ehdottomasti tehdä, oli nimittäin sen verran herkullista!! Tein heti kerralla kaksi ja kumpikin hävisi nopeasti.  Kirpeät marjat sopivat hyvin marengin ja kerman kanssa. Varsinkin karviaiset sopivat tosi hyvin täytteeseen.

Pohja:

4 valkuaista

½ tl sitruunamehua

2 dl sokeria

1 dl mantelilastuja

2 rkl tärkkelystä (peruna-/ maissijauhoja tms.)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen aikana sokeria pikkuhiljaa sekä sitruunamehu. Lisää lopuksi mantelilastut ja tärkkelys varovasti sekoittaen. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa n.15 min. Kumoa paistunut pohja heti leivinpaperin päälle ja irrota paperi pohjasta. 

Täyte:

2½ dl kermaa

sokeria

n.3 dl marjoja (puna- ja mustaherukoita, karviaisia yms)

Levitä jäähtyneen pohjan päälle vatkattu kerma ja marjat. Kääri rullalle ja laita tarjolle.