Mmmmm...suklaata ja vaahtokarkkeja.... Maku-lehdessä näin herkullisen kuuloisen ohjeen, joten sitä piti alkaa testaamaan. Ja olipas se hyvääkin. Voiko se pahaa ollakaan jos raaka-aineena on mm. suklaa...Muokkasin ohjetta jonkin verran, joten laitan tähän ohjeen jolla itse tein.

 

125g voita

1 dl kaakaojauhetta

2 munaa

2 3/4 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

4 dl mini vaahtokarkkeja

½ dl mariannecrushia

70g tummaa suklaata

Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Vaahdota munat kulhossa. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen aikana. Sekoita munavaahtoon voiseos. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää lopuksi vaahtokarkit, crushi ja suklaarouhe. Vuoraa uunivuoka (20x20cm. Itse käytin pyöreää vuokaa halk. 23cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 35 min.

Taikina vuokaan laitettuna, seuraavaksi uuniin...

Taikina kuohuu uunissa, älä pelästy.