Sain tehdä tuleviin kakkuihin reilu 20 neilikkaa. Minulla on neilikoiden valmistukseen tarkoitetut muotit mutta niillä tuli niin pieniä kukkia että käytin muotteina kolmea eri kokoista kukkapiparimuottia. Kuvassa vasemmassa alalaidassa on kaksi neilikkamuotilla tehtyä kukkaa. Kukkien valmistukseen hain vinkkejä Mansikkamäen blogista.

Kukat tein sokerimassasta. Jos haluat kukista kaksivärisiä, voit tehdä kukat näin kuten minä tein. Yhteen kukkaan käytin neljä kukkapalaa (kuvissa siis kahden kukan osat). Alimmasta, isoimmasta tein valkoisen, koska se ei juurikaan näy valmiissa kukassa. Leikkaa kukkaosien reunoihin pienet viillot, jotka ohennat tikulla. Itse käytin keraamista muotoilutikkua, joka on todella hyvä. Voit käyttää myös esim. coctailtikkua.

Sokerimassa ei saisi olla kovin tuoretta/pehmeää, koska silloin se hankaloittaa esim.reunojen ohentamista ja kukan kokoamista. Jos massasi on kovin pehmeää niin anna sen hetken aikaa "kuivahtaa" pöydällä ilman suojaa.

Kukan kokosin liljanaulan päälle, jonka päälle laitoin ensin foliopalan, jotta sain kukan siirrettyä toiseen kuivumiskoloon. Ensin siis laitoin valkoisen, isoimman osan. Sen päälle kaksi keskikokoista osaa. Painoin sen jälkeen osia hiukan alaspäin. Viimeiseksi laitoin pienimmän palan ja sitten huikan muotoilin neilikan näköiseksi. Osat olivat jo sen verran kuivia, että kukan kerrosten tueksi ei tarvinut laittaa mitään folio/paperitukia.

Kukat laitoin kuivumaan suklaamunakennon päälle.