Sain osallistua Leivontafoorumin toukokuun extrahaasteeseen, jossa saimme Valiolta lahjakortin, jolla saisimme kokeilla Valion kahta uutta tuorejuustoa, mangoa ja sitruunaa. Tässä kakussa halusin kokeilla mangotuorejuustoa. Tuorejuustossa maistui kivasti mango ja siinä oli mukana myön mangon paloja eli tuorejuusto ei ollut ihan tasaista massaa. Ohje on monivaiheinen mutta ei mitenkään kovin haastava vaikka ensisilmäyksellä voi siltä näyttää.

Mangomoussen pidin yksinkertaisena raaka-aineiden suhteen, koska halusin että mangotuorejuuston maku tulee selkeästi esille.


Pohja

1  kpl Kananamuna
1/2  dl Sokeri
4/5  dl Vehnäjauho
1/5  dl Kaakaojauhe

Mango-vaniljamelba

1  kpl Mango, tuore
1/2  dl Vesi
1  rkl sokeri
1  tl vaniljasokeri
2  kpl liivatelehti

Mansikkamelba

200  g Mansikka
1  rkl sokeri
2  rkl vesi
2  kpl liivatelehti

Mangomousse

3  dl kerma
1  prk Mangotuorejuusto
4/5  dl sokeri
12  g liivatelehti
2  tl sitruunamehu

Koristeluun

  tuoreita mansikoita
 
 
 
 

Pohja

Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita irtopohjavuoan (halk.22cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada massa vuokaa. Paista 200 asteessa 6-7 min.

Mango-vaniljamelba

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuori ja kuutioi mango. Laita kattilaan mangokuutiot, vesi ja sokerit. Keitä n.4 min, jotta mango pehmenee. Soseuta. Laita irtopohjavuoan (halk.18cm) pohjalle leivinpaperi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana mangososeen sekaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä n.1-2h. Vuoan voi laittaa myös pakastimeen, jolloin hyytyminen tapahtuu nopeampaa.

Mansikkamelba

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Laita kattilaan pakastemansikat, vesi ja sokeri. Keitä 2-3 min. Soseuta. Sulata liivatelehdet vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana mansikkasoseen sekaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle (halk.18 cm) leivinpaperi ja kaada mansikkasose vuokaan. Anna hyytyä 1-2h. Vuoan voi laittaa myös pakastimeen hyytymään.

Mangomousse

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Laita kulhoon mangotuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada se ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Kakun kokoaminen

Laita irtopohjavuokaan (halk. 20-22cm) paistettu kakkupohja. Pohjan päälle laitetaan hyydytetty mansikkamelba. Kaada puolet mangomoussesta vuokaan. Tasoita pinta tasaiseksi. Nosta mangomoussen päälle, keskelle vuokaa hyydytetty mango-vaniljamelba. Kaada lopuksi loput mangomoussesta vuokaan ja tasoita pinta. Laita kylmään hyytymään 3-4 tunniksi.

Koristelu

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele tuoreilla mansikoilla.
 
Kakkua koristelin tuoreilla mansikoilla, sokerimassasta tehdyillä ruusunnupuilla, muutamalla sokerimassaperhosella ja kultaisilla kuulilla.