Pitemmän aikaa on jo pitänyt laittaa kääretortun valmistuksesta vähän perusteellisempi ohje. Jossain joku kaipaili vinkkejä kääretortun valmistukseen. Tässä on minun tapani valmistaa kääretorttu.

Pohja:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl tärkkelystä (esim. perunajauhoa)

1 tl leivinjauhetta

(2 rkl kaakaojauhetta)

Täyte:

2 dl kermaa

1 dl wiener nougat crushia

2 rkl sokeria

n.100g vadelmahilloa

1 dl vadelmia

Kun aloitat pohjan valmistuksen, varmista että kananmunat ovat huoneenlämpöisiä. Jos otat kananmunat jääkaapista, muista lämmittää ne. Itse laitan tiskialtaaseen lämmintä vettä, jonne laitan kulhon jossa on rikotut kananmunat sekä sokeri. Kananmunien lämpötilan tulisi olla n.40 astetta, sen saa kokeiltua sormella eli kun sormella tuntuu että on lämmintä niin sitten seos vatkautumaan. Vatkaa kananmunia niin kauan että kun teet taikinalla kahdeksikon taikinan pinnalle niin se jää siihen hetkeksi näkyviin. Jos alat vatkaamaan kylmiä kananmunia, et saa muodostettua niin pysyvää ja kuohkeaa vaahtoa mitä lämpimistä kananmunista.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan nuolijalla varovasti sekoittaen. Sitä parempi vaahto mitä vähempi sekoitat sitä. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 225 asteessa 6-7 minuuttia.

Kun pohja on paistumassa, ripottele puhtaan leivinpaperin päälle sokeria. Ota pohja uunista ja ota pohjapaperin kahdesta kulmasta kiinni ja kumoa se sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista varovasti paperi. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sinne crushi ja sokeri. Levitä pohjan päälle vadelmahillo, hillon päälle nougatkerma ja lopuksi vadelmat.

Rullan käärimisen voi aloittaa pohjan ylä- tai alaosasta. Itse aloitan käärimisen alaosasta. Kääri pohja rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Yritä saada rullasta mahdollisimman tiukka, mutta niin ettei täytteet pursuile pois. Kun olet saanut pohjan rullattua, kääri se leivinpaperin sisälle. Tässä vaiheessa voit vielä tiukentaa rullaa. Asettele rulla niin että saumakohta jää alas. 

Vinkki! 

-jos huomaat leivinpaperin loppuneen kun pitäisi alkaa rullaamaan, käytä tilalla leivinliinaa

- jos pohja tuntuu kuivalta, voit kostuttaa sitä hiukan. Kostutukseen käy esim. vaalea mehu.

- mitä paksumpi ja "tanakampi" täyte, sitä paremman rullan saat.