Jouluiseen iltaan tein myös kahta moussekakkua. Tämä on suklaa-passionmoussekakkua, jota tein alkuvuodesta eräisiin häihin. Tässä on valitettavasti käytetty sellaisia raaka-aineita, joita ei saa vähittäiskaupasta.

 

Tein myös uudelleen tätä aiemmin tekemääni karpalo-valkosuklaakakkua. Muokkasin hieman ohjetta erilaisemmaksi, joten laita tähän tämän kakun ohjeen. Edellinenkin ohje on toimiva, joka löytyy täältä.

Pohja:

160g piparkakkuja

50g voita

kinuskikastiketta

Mousse:

5 dl kermaa

2 dl maustamaton jogurttia

200g valkosuklaata

½ dl sokeria

5 liivatetta

½ rkl sitruunamehua

Päälle: 

karpaloita

3 dl karpalomehua

1½ dl hyytelösokeria

 

Murskaa piparit ja sulata voi. Sekoita sekaisin ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24cm). Kaada piparipohjan päälle raitoina kinuskikastiketta.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata suklaa. Sekoita keskenään jogurtti ja sokeri ja sula valkosuklaa. Kaada sulatetut liivatteet ohuena nauhana jogurtti-suklaaseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada massa piparipohjan päälle ja laita kylmään hyytymään 2-3 tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, peitä pinta karpaloilla. Valmista hyytelösokeriseos. Sekoita kiehuvaan karpalomehuun hyytelösokeri ja levitä seos lusikkaa apuna käyttäen karpaloiden päälle. Laita kylmään hyytymään ainakin tunniksi. Tarjoile. 

 

Kiitos yhteisestä ajasta! <3