Vihdoin sain onnistumaan macaronssit. Samalla ohjeella tein kuin aikaisemmatkin mutta lopputulos täysin erilainen. :) Opiskelukaveriltani sain muutaman vinkin käytettäväksi, joten ehkä ne auttoivat saamaan erilaisen lopputuloksen. :) Täytteeksi tein vaahdotetun mansikka-valkosuklaaganachen.

1 1/4 dl sokeria
2 dl vettä
2+1 valkuaista
2 dl tomusokeria
125g mantelijauhetta

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna seoksen poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on siirappimaista (121 °C).

Vatkaa 2 valkuaista kovahkoksi vaahdoksi.

Lisää sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt sen verran, ettei se enää höyryä.

Vaahdota valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä mantelijauhe. Yhdistä nämä kaksi taikinaa toisiinsa ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina pursottimeen tai pakastepussiin, johon leikkaat reiän. Pursota pieniä (Ø noin 2 cm) marenkinappeja leivinpaperilla peitetylle pellille. Annoksesta tulee noin 150 nappia. Kun pelti on täynnä, kopauta sitä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä pöydällä noin 1 tunti, jotta marenki ehtii jähmettyä pinnalta. Paista 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Valmiit marengit ovat macaronin puolikkaita. Irrota ne jäähtyneinä varovasti leivinpaperista ja lado ne pöydälle joka toinen pyöreä selkäpuoli alaspäin. Lisää ”vatsapuolelle” täyte ja sulje toisella puolikkaalla.

 Mansikka-valkosuklaaganache

100g mansikanmakuista valkosuklaata

1/4 dl kermaa

1/4 dl mansikkasosetta

15g suolatonta voita

 

Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja mansikkasose. Kaada seos suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Laita massa kylmiöön. Kun massa on jonkin verran jähmettynyt, vatkaa vaahdoksi.