Minulla on täällä omenoiden tuhoamispäivä. Pitää yrittää saada käytettyä iso pussillinen omenoita. Ensimmäiseksi keitin muutaman purkin hilloa hillo-marmeladisokerilla. Tällä sokerilla tuli kyllä hyvän makuista hilloa. Kesällä keitin mansikkahilloa hillosokerilla, jolla tuli todella makeaa, joten nyt kokeilin eri sokeria.

1 kg puhdistettuja omenoita

1 dl vettä

1 pkt hillo-marmeladisokeria

Pilko omenat kattilaan, lisää vesi. Keitä kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta omenat. Lisää soseen sekaan hillo-marmeladisokeri ja keitä 2-5 min. Jäähdytä hiukan ja purkita pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Sitten keitin muutaman rasian omenasosetta (-pyrettä). Tätä täytyy seuraavaksi kokeilla leivoksiin, että miten onnistuu.

1 kg puhdistettuja omenoita

1 dl vettä

1 tl sitruunamehua

Pilko omenat kattilaan, lisää vesi ja sitruunamehu. Keitä kunnes omenat ovat pehmenneet. Soseuta ja siivilöi sose. Purkita ja pakasta.

Siivilöinnistä jää hyvää omenaa käyttämättä, joten niistä keitin sitten omenakiisseliä. Näin tuli koko omena käytettyä.