Muutama kallan kukka on tullut tällä viikolla tehtyä. Näiden kanssa meinas tulla ihan hiki, kun maanantaina pääsin vasta aloittamaan kukkien tekoa ja lauantaina on häät. Ensimmäiset 30 kukkaa on vieläkin kuivumassa, niistä ei ole mihinkään. Tein ne sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta, joka ei sitte toiminut yhtään, eivät kuivu kunnolla. Samaan aikaan tein erästä ristiäiskoristetta jossa käytin makusokerimassoja niin siinä huomasin kun kastemekkoa tein että tämähän kuivuu ihan hetkessä. Eli tiistaina aloitin sitten uuden kallaprojektin ja tein reilu 20 uutta kallaa, jotka ovat siis nyt kuivaneet ja odottavat lauantaisia häitä!! :) Tämä ilmankosteus on vieläkin niin korkea että koristeet eivät sitte meinaa millään kuivua. Onneks appelsiinin ja banaanin makuiset sokerimassat pelastivat tilanteen. :)

Kukat odottavat kakun päälle pääsyä. Morsian toivoin että kallat olisivat jotain ruosteen oranssiin vivahtavaa väriltään. Toivottavasti nämä kelpaavat. :)

Ebeltä kävin ottamassa muutamia vinkkejä kallan tekoon. Vähillä työvälineillä pärjää; sydän piparimuotti, pallopäinen marsipaanityöväline, muotoilutikku ja siivilä. Tarvitaan myös leivinpaperia, joista tein kuivatustötteröt sekä talouspaperia tukea antamaan kukan keskustalle.

Huomenna kukat ja tekijä matkaavat useamman sata kilometriä. Palataan kakkujen kera ensi viikolla. :)