Varaslähtö joulukarkkeihin. Tässä yksi ilta meinasi olla tekemisenpuute, joten aloin sitten keittelemään kermakarkkeja. En halunnut tehdä ihan perinteisiä kermakarkkeja, vaikka nekin ovat ihan hyviä. Minulla on muutamia pulloja erilaisia makusiirappeja, joten ajattelin niitä käyttää karkkien valmistukseen. Maku pääsi hyvin esille karkeissa. Tein lakan ja karhunvatukan makuisia. Usein kermakarkit valetaan laakeaan astiaan, josta ne sitten leikataan veitsellä paloiksi. Minulla on useita silikonimuottilevyjä, joten otin ne avuksi näihin. Valoin massa pieniin puolipallon muotoisiin muotteihin. Yhdestä annoksesta tuli just yksi levyllinen eli 24kpl.

2½ dl kermaa / Millac Gold

100g sokeria

1/3 dl vaaleaa siirappia

½ dl makusiirappia

Laita kattilaan kerma, sokeri ja vaalea siirappi. Keitä koko ajan sekoittaen n.20 min. Lisää makusiirappi. Keitä vielä n. 10 min. tai niin kauan että seos sakeutuu ja tee tippatesti kylmään veteen eli jos tippa jähmettyy kylmässä vedessä, massa on valmis. Kaada massa laakeaan astiaan tai muotteihin. Laita kylmään jähmettymään.

Osasta tein pyöreitä eli laitoin kaksi puolikasta vastakkain. Pyörittelin karkit värisokerissa. Oranssissa sokerissa pyöritetyt ovat hillan (lakan) makuisia

ja punaisella sokerilla koristellut karhunvatukan makuisia.

Jos haluaa antaa kermakarkkea vaikka lahjaksi niin sillon ne olisi hyvä pakata yksitellen esim. sellofaaniin koska muuten karkit tarttuvat toisiinsa kiinni, ovat niin tahmeita.

Karkkien testailu jatkuu ehkä tässä joku päivä...