1246820003_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitkästä aikaan tein toscapiirakkaa.  Minun mummuni tekee todella hyvää toscapiirakkaa, samanlaista en saa tehtyä vaikka ohje olisikin sama. ü (kkp=kahvikuppi=1½ dl.)

3 kkp sokeri

4 kananmunaa

150g margariinia

4½ kkp venhäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1½ kkp maitoa

Vatkaa kanamunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, margariini ja maitoa. Kaada taikina pellille. Paista 175 asteessa kunnes saa ruskehtavan pinnan n.20min.

Kun olet laittanut pohjan paistumaan, ala heti keittamään kuorrutetta. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä n.20 min.

Ota pohja pois uunista ja levitä toscakuorrute varovasti pinnalle. Laita piirakka uudelleen uuniin ja paista kunnes pinta on saanut kauniin värin. (laitan paistoaikoja kunnes teen seuraavan kerran, unohtui katsoa ajat ü)

Kuorrute:

100 mantelirouhe

100g margariini

2 dl kermaa

1 kkp sokeria