Kaupassa osui silmään niin ihania kartonkisia vuokia, että oli ihan pakko ostaa. Nämä myytiin leipävuokina mutta minä halusin tehdä niihin kahvikakun. Pumpulikakku on pumpulimaisen pehmeää, joka on gluteenittomana melkein parempaa kuin "tavallisiin" jauhoihin tehtynä. Ohjeessa suurin osa jauhoista on perunajauhoja, joten siitä se pumpulimaisuus. Päällä vaniljainen kuorrutus. Jos kakkusi ei tarvitse olla gluteeniton, vaihda gluteenittoman jauhoseoksen tilalle vehnäjauho.

4 kananmunaa

3 dl sokeria

4 rkl glut. vaalea jauhoseos

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

3 dl perunajauhoja

250g margariinia

Kuorrutus:

100g sulatejuustoa / tuorejuustoa

60g pehmeää voita

4 dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi. Lisää vaahtoon siivilän läpi jauhoseos ja kuuma voi. Kaada isoon kahvikakkuvuokaan tai kahteen tällaiseen kartonkiseen vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50min.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.