Kun leivot kakkupohjan, kummalla tavalla käsittelet kakkuvuoan?

a) voitelu ja jauhotus

b) paperi vuoan pohjalle

c) jokin muu, mikä?

Tässä minun ohje kakkuvuoan käsittelyyn, jonka olen todennut erittäin hyväksi.

1. piirrä leivinpaperin päälle kakkuvuoan pohjan kokoinen ympyrä.

2. leikkaa ympyrä

3. laita paperi vuoan pohjalle

4. kaada kakkumassa vuokaan ja paista

5. ota valmis kakkupohja uunista ja anna hetki jäähtyä. Irrota kakun reunat vuoasta palettiveitsellä tms.

6. kumoa kakkupohja. Poista paperi vasta sitten kun olet täyttämässä kakkua. Näin kosteus säilyy.

Tällä ohjeella olen valmistanut monta, monta pohjaa ilman että olisi jäänyt kakku vuokaan kiinni. En ole koskaan tykännyt vuokien voitelemisesta ja jauhottamisesta, joten miksi tehdä sitä kun löytyy helpompikin vaihtoehto. Käytän tätä tapaa myös esim. sacherkakkujen valmistuksessa. Tämä on myös parempi vaihtoehto gluteenittomien pohjien valmistuksessa. Ei tarvitse erikseen ostaan gluteenittomia korppujauhoja.