Lupasin tarjota ystävilleni kakkua kun saan tutkintoni suoritettua. Eilen illalla sain sitten ystävät vieraakseni, joille tarjosin pientä syötävää.

Kun ulkona vaan sataa ja on kylmä niin täytyi tehdä kesä sisälle. :)Mansikkamoussekakku on tehty ohjeella, jolla olen tehnyt aiemminkin moussekakkuja.

Pohja:

1 kananmuna

½ dl sokeria

½ dl vehnäjauhoja

1/4 tl leivinjauhetta

Valmista pieni kakkumassa ja paista massa irtopohjavuoassa. Tästä tulee pohja kakkuun.

Italialainen marenki:

150g valkuainen

260g sokeri

100g vesi

 

Mansikkamousse:

300g mansikkapyrettä

5  isoa liivatelehteä

5 dl kermaa

Italialainen marenki:

Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Keitä vesi (100g) ja sokeri (260g) 121 asteiseksi, lisää sokerineste valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta kunnes se on jäähtynyt.

Mansikkamousse:

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivatelehdet pieneen määrään mansikkapyrettä. Kaada liivateseos loppuun pyreestä. Sekoita liivateneste italialaisen marengin sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto.

Kaada massa irtopohjavuokaan, pohjan päälle. Hyydytä kakku. Koristele.

Reunakoristeeksi tein vaihteeksi temperoidusta suklaasta kaarevia suklaalehtiä.

Vierailleni tarjosin myös mansikkamacaronsseja. Täytteenä mancaronsseissa on Maraboun mansikkasuklaasta tehty ganache. Macaronssien ohje löytyy täältä.

Uusi konvehtimuottini on ollu jo jonkinaikaa kaapissa odottamassa että olisi aikaa tehdä sillä konvehteja. Nyt sitten kokeilin, ja toimi todella hyvin. Konvehdeissa mansikkatäyte. Pinnalla kultatomua.

Alla olevaa hedelmäkoria oli myös illan aikana tarjolla. Kiitos kaikille vierailleni oikein mukavasta illasta!! :)