Banaania ja kahvia piirakassa, aika herkullista! Pöydällä odotti pari tummaa banaania, joista piti keksiä jotain. Nettimaailmasta löytyi ohje kahvikissan banaanileivoksiin. Muokkasin ohjetta reilulla kädellä, koska en halunnut laittaa inkivääriä, kanelia yms. makua antamaan vaan lisäsin reilulla kädellä vaniljasokeria. Vaikka pohjaan ja kuorrutukseen tuli vahvaa kahvia, se ei kuitenkaan maistunut juurikaan. Kuorrutuksen ohjetta myös muutin, jotta sain siitä maitokahvin värisen.
300g voita / margariinia
4 dl sokeria
5 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
4 banaania
1 dl vahvaa kahvia
Kuorrutus:
6 dl ruokotomusokeria
6 rkl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeria. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt kahvi ja soseutetut banaanit. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 20-25min.
Siivilöi ruokotomusokeri ja liisä vaniljasokeri ja kahvi. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneet piirakan päälle. Ripottele pinnalle koristeita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.