Olen jo vähän lueskellut arvontakommentteja, joissa toivottiin ihan perusohjeita. Tällä kertaa ajattelin laittaa kahvikakun perusohjeen ja vinkit jaettavaksi. Kahvikakku on helppo ja nopea tehdä, ainoastaan paistamisessa menee se vajaa tunti.

225g voita

2½ dl sokeria

4 kananmunaa

3½ dl vehnäjauhoja

2½ tl leivinjauhetta

1 lime

Kuorrutus:

100g valkosuklaata

2 tl öljyä

- Suihkuta kakkuvuoka vuokaspraylla. Vuokasprayta saa nykyään jo lähes joka kaupasta. Vuoan voi myös voidella voilla/margariinilla. Jauhotusta vuokaan ei tarvitse jos kakusta tekee ihan peruskakun. Jos kakkuun laitetaan jotain "raskasta" raaka-ainetta esim. kuivattuja hedelmiä niin silloin vuoka kannattaa jauhottaa esim. korppujauholla.

- Varaa kaikki kakun raaka-aineet. Huolehdi että kaikki aineet ovat suurinpiirtein saman lämpöisiä (n.+20´C eli huoneenlämpöisiä). Aineiden lämpötila vaikuttaa kakun lopputulokseen. 

- Laita kulhoon pehmeä voi ja sokeri. Vaahdota näitä lapavatkaimella. Tiedän, että kaikissa yleiskoneissa ei ole lapavatkainta, joten silloin täytyy käyttää vispilää. Kun voi-sokerivaahto on vaaleaa, lisää kananmunat yksitellen massaan koko ajan sekoittaen. Tässä vaiheessa massa voi juoksettua eli näyttää "ryynimäiseltä". Lopuksi lisää siivilöity vehnäjauho-leivinjauheseos seka limestä puristettu mehu ja halutessasi myös sen raastettu kuori.

- Kaada kakkumassa vuokaan (n.2/3 vuoan tilavuudesta), paista 175 asteessa n.50 min.

Kun kakku on paistunut, anna sen hetki jäähtyä vuoassa. Kumoa kakku ritilän päälle tai lautaselle. Ritilä on monikäyttöinen alusta. Sen päälle voi kumota kaikenlaiset kakut ja sen päällä on hyvä kuorruttaa kakkuja, koska ylimääräinen kuorrutus pääsee valumaan pois.

Kun kakku on paistunut, kuorruta se. Sulata valkosuklaa ja lisää siihen öljy. Suklaan ja öljyn pitäisi olla suht saman lämpöisiä, koska muuten suklaa menee paakkuun. Koristele kakku esim. raastetulla limen kuorella.

Kakkumassassa limen tilalla voi käyttää monenlaisia makua antavia aineita; appelsiini, sitruunaa, suklaarouhetta yms.