Äitini sai äitienpäiväaamuna tällaisen suklaarasian, joka sisältää nougattryffeleitä. Olin tällä viikolla Kluuvin Fazerin Sweet Magic-konditorianäytöksessä, jossa näytettiin mitä suklaamuotoilumassasta voi tehdä. Tämä rasia siis kokonaan suklaata, päällä kultaspraylla suikutettuja marsipaanikukkia.
Tässä Fazerilta saatu suklaamuotoilumassan ohje:
500g tummaa suklaata
60g sokeria
40g vettä
150g tärkkelyssiirappia (glukoosia)
Sulata suklaa. Kiehauta vesi ja sokeri. Tärkkelyssiirappi ja hieman jäähtynyt sokerivesi sekoitetaan suklaan joukkoon. Anna jäähtyä välillä sekoittaen. Kun massa on jäähtynyt, voidaan se muotoilla suoraan tai laittaa muovipussiin säilytettäväksi. Massaa säilytetään huoneenlämmössä. Huoneenlämpöisen massan saa taas sopivan pehmeäksi lämmittämällä sitä hetken mikrossa.
Muokkasin Fazerilta saadutsta perustryffelimassa ohjeesta nougattryffeleitä, tässä niiden ohje:
200g kinuskikermaa
n.½ dl nougat crushia
250g suklaata
2 rkl voita
nougat crushia koristeluun
Kiehauta kerma ja nougat crushi, kaada rouhitun suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi pieninä kuutioina. Anna massa jähmettyä jääkaapissa yön yli. (välttämättä massaa ei tarvitse pitää jääkaapissa seuraavaan päivään asti.) Pyöritä massasta pieniä palloja ja kieritä nougat crushissa tai kaakaojauheessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.