Jotain hyvää piti saada syötäväksi ja pakastimeen, joten tällä kertaa porkkanapiirakkaa. Kuorrutukseen tykkään käyttää tuorejuustoa, kun yleensähän siihen käytetään sulatejuustoa. Pähkinärouhe oli päässyt loppumaan, joten tilalle laitoin wiener nougat crushia. Hyvin sopi sekin.
Pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1½ tl vanilliinisokeria
100g voita, sulatettuna
1 prk ananasmurskaa
4 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus:
200g tuorejuustoa
100g voita
6 dl tomusokeria
3 tl vanilliinisokeria
wiener nougat crushia
Kuori ja raasta porkkanat pienellä raastinterällä. Laita ananasmurska valumaan siivilään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen kuivat aineet, porkkanaraaste, ananasmurska sekä sulatettu voi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun peltiin. Paista 200 asteessa 15-20 min.
Sekoita pehmennetyn voin sekaan tuorejuusto sekä siivilöity tomusokeri. Lisää vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle wiener nougat crushia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.