Jotain hyvää piti saada syötäväksi ja pakastimeen, joten tällä kertaa porkkanapiirakkaa. Kuorrutukseen tykkään käyttää tuorejuustoa, kun yleensähän siihen käytetään sulatejuustoa. Pähkinärouhe oli päässyt loppumaan, joten tilalle laitoin wiener nougat crushia. Hyvin sopi sekin.

Pohja:

4 kananmunaa

4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

2 tl kanelia

1½ tl vanilliinisokeria

100g voita, sulatettuna

1 prk ananasmurskaa

4 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:

200g tuorejuustoa

100g voita

6 dl tomusokeria

3 tl vanilliinisokeria

wiener nougat crushia

Kuori ja raasta porkkanat pienellä raastinterällä. Laita ananasmurska valumaan siivilään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen kuivat aineet, porkkanaraaste, ananasmurska sekä sulatettu voi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun peltiin. Paista 200 asteessa 15-20 min.

Sekoita pehmennetyn voin sekaan tuorejuusto sekä siivilöity tomusokeri. Lisää vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle wiener nougat crushia.