Äidin kasvimaalla, raparperin alla.... kotoa kävin taittamassa muutaman raparperin varren ja lähdin mökille tekemään kesän ensimmäistä raparperipiirakkaa. Resepti muodostui niistä aineista mitä mökiltä löytyi.
Taikina:
250g voi
1 dl sokeri
1 dl fariinisokeri
2 kananmunaa
5 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
1 dl maitoa
Päälle:
2 raparperin vartta
100g voisulaa
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kermamaidon kanssa. Levitä taikina pellille. Ripottele päälle raparperipalat. Sekoita voisula, sokerit ja kaurahiutaleet keskenään ja ripottele piirakan päälle. Paista 200 asteessa 25-30 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.