Sininen on suosittu väri macaroneissa. :) Mutta nehän sopivat hyvin pojan ristiäisiin.

Jokin aika sitten ostin ihanan kirjan "Pariisilainen macaron-leivos". Siellä oli myös macaronkuorien ohje, joka on seuraavanlainen

100g valkuaista

110g mantelijauhetta

200g tomusokeria

25g hienoa sokeria

Erottele valkuaiset ainakin päivää ennen macaronien valmistusta. Valkuaisten koostumus muuttuu siten, että sitko vähenee, vaahdosta tulee kuohkeampi. Ota valkuaiset huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomisen aloittamista.

Sekoita mantelijauje ja tomusokeri keskenään kulhossa tai tehosekoittimessa. Siivilöi.

Laita kulhoon valkuaiset, vaahdota sähkövatkaimella. Kun valkuaiset ovat vaahtoutuneet, lisää sokeri pikkuhiljaa. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää, ja vispilään muodostuu nostettaessa teräviä huippuja. Varo kuitenkaan sekoittamasta vaahdosta liian kovaa tai kokkareista.

Jos haluat tehdä värillisiä macaroneita, lisää väri tässä vaiheessa.

Yhdistä manteli- ja tomusokeriseos valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi nuolijalla nostellen. Jatka nostelua, kunnes taikina on hyvin sekoittunut, muttei kuitenkaan liian juoksevaa. Voit kokeilla taikinan koostumusta nostamalla sitä lautaselle pienen ympyrän verran. Taikinan koostumus on oikea, kun pintaan ei jää huippua, vaan se levittyy laakeasti.

Laita massa pursotinpussiin jossa on pieni suora tylla. Pursota leivinpaperilla peitetylle pellille ympyröitä. Jätä macaronien väliin leviämisvaraa. Taputtele lopuksi pellin pohjaa kevyesti pöytää vasten, jotta macaronit asettuisivat kauniisti ja mahdolliset ilmakuplat hajoaisivat.

Anna macaronien kuivahtaa pöydällä n.30 min, jotta niihin muodostuu rapea kuori.

Paista 140-150 asteessa n.10 min.

Paiston jälkeen macaronien pitää antaa jäähtyä hyvin ennen leivinpaperilta irroittamista.

 

Täytteenä maitosuklaatäyte

70g maitosuklaata

30g kermaa

10g pehmeää suolatonta voita

Rouhi suklaa. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Kuumenna sen verran että suklaa sulaa, massasta tulee tasaista. Lisää pehmeä voi pieninä nokareina. Sekoita tasaiseksi. Laita massa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Pursota täyte macaronien täytteeksi. Annoksesta riittää n.25 macaroniin.