Pohjana ohut kääretorttupohja.
Täyte:
5 dl kermaa
500g omenapalamarmeladia (laitoin omenasosetta+kuutioitua omenaa, pehmensin
kuutioita keittämällä)
500g vaniljakiisseliä
1 tl kanelia
7 kpl liivatetta
sokeria tarvittaessa
Sekoita kaneli omenoiden sekaan. Lisää joukkoon jäähtynyt vaniljakiisseli ja vaahdotettu kerma. Lisää lopuksi sulatetut liivatelehdet (liota ensin liivatelehtiä kylmässä vedessä n.10 min., tämän jälkeen purista ylimääräinen vesi pois ja lisää tilkka kuumaa vettä). Sekoita tasaiseksi massaksi.
Vaniljakiisseli:
4 dl maitoa
110g sokeria
60g tärkkelystä (ohrakasta)
80g kananmuna
80g voita
vaniljasokeria
Sekoita sokeri, tärkkelys ja kananmunat. Kiehauta maito ja lisää edellinen munaseos maitoon. Sekoita niin kauan, että seoksesta tulee paksua. Lisää vaniljasokeri.
tiistai, 25. syyskuu 2007
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.