Ensimmäinen mansikkakakku tälle kesälle kotona tehtynä. Täytyy itselle kerran vuodessa tehdä kakku kun vuosi taas tuli lisää.  Mansikkakarakakun tein vuosi sitten myös, jolloin muutama jätti kommentin että kumpa ensi vuonna muistaisi tehdä vähän erilaisemman mansikkakakun. Tässä nyt muistutusta niille, jotka ovat jo unohtaneet . Otin tällä kertaa myös muutamia vaihekuvia kakun teosta.

Tässä kakussa pohjana 3 munan kakkupohja, jonka paistoin pyöreässä vuoassa. Täytä kakku normaalisti, itse laitoin kakun sisälle mansikkamoussen.

Muotoile kakusta mansikan mallinen. Leikkaa kakun reunoista palat pois ja laita palat kakun päälle, jotta päälliosasta tulee pyöreä. Teen mansikan kannalle myös kolo kakun yläosaan.

Levitä muotoillun kakun pinnalle kermaa tai mansikkahilloa ohut kerros. Lado tämän jälkeen pinnalle puolikkaat mansikat. Kakun pinnalle voi sivellä lopuksi hyytelösokeria, jolloin mansikat säilyvät parempana ja pinnasta tulee hiukan kiiltävä. Vihreät lehtiosat tein marsipaanista.

 Kakun alkuperäinen idea on Aleniuksen kakkukirjasta.