1247858838_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein pakastimeen valmiiksi kahdenlaisia leivospohjia muromassasta. Pohjia tulee nopeasti paljon (jos vaan vuokia on riittävästi ü). Kuvasssa olevat bebevuoilla tehdyt pohjat ovat halk.7cm. Pienillä mazariinivuoilla tehdyt pohjat ovat halk. 5 cm. Sain lahjaksi nämä vuoat ja olen tykännyt niistä juuri sen takia että ovat niin pieniä. Näihin pohjiin aion tehdä jonkin tuhdin suklaamoussen, pieni makea suupala. Niistä juttua sitten myöhemmin.

Muromassaohjeita on todella paljon. Itse olen tehnyt myös moneella ohjeella. Laitan tähän yhden ohjeistani.

200g voi

150g sokeri

50g kananmuna

3g leivinjauhe

300g vehnäjauho

Laita kaikki raaka-aineet kulhoon. Sekoita massa tasaiseksi. Laita massa kylmään, mielellään yön yli. Jos haluat käyttää massan samana päivänä, laita se pakastimeen joksikin aikaa.

Tässä ohjetta kuvien kera pohjien tekoon.
  2046592.jpg
Järjestä vuoat pöydälle vierekkäin (vuokia ei tarvitse voidella)

  2046608.jpg
Kaulaa murotaikina levyksi, ja nosta kaulinta apuna käyttäen vuokien päälle.
  2046611.jpg.
Painele kämmenellä taikina vuokien päälle.
  2046613.jpg
Painele vielä sormilla taikina vuokiin, pistele haarukalla, nosta vuoat pellille. Paista 180 astetta, 10-14 min vuoan koosta riippuen.